Biografija

Carlos Ignacio Bellante rođen je 1969. godine u La Plati u Argentini gdje pohađa Srednju tehničku školu (Escuela de Educación Técnica n°10). Po završetku srednjoškolskog obrazovanja uz oca, po zanimanju kovača i varioca, uči kako ovladati velikim plamenom, te realizira mnogobrojne radove za eksterijere i interijere.

Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća počinje istraživati mogućnosti obrade alpake i srebra, te se potpuno posvećuje izradi nakita i drugih uporabnih predmeta vežući se na višestoljetnu tradiciju latinoameričke kulturne baštine. Okušava se u različitim tehnikama. Formira se u umjetnika sudjelovanjem na mnogobrojnim umjetničkim kolonijama u Argentini i Brazilu na kojima predstavlja svoje stvaralačko umijeće kroz obradu metala, kože i keramike.

Carlos I. Bellante Godine 2000. ljubav ga dovodi u Zagreb gdje zasniva obitelj i nastavlja svoj kreativni put. Posvećuje se izradi suvremenog nakita i skulptura. Korištenje i preobrazba dijelova utilitarnih predmeta (“upcycling”) u oblikovanju nakita postaje jedna od dominantnih preokupacija njegova umjetničkog izraza.

Godine 2008. dobiva hrvatsko državljanstvo. Godine 2010. samostalno izlaže svoje radove u Uličnoj galeriji “Likum” u Zagrebu, a 2011. izlaže figurativne reljefe na samostalnoj izložbi pod nazivom “S onu stranu utilitarnog” u Predvorju Galerije Vladimir Filakovac u Zagrebu. Njegov projekt pod nazivom “Mediteranska Hrvatska kroz suvremeni nakit” za program “Izvorni suvenir” Ministarstva turizma Republike Hrvatske jedan je od odabranih u 2011. godini. Od 2013.g. njegov se nakit može kupiti u shopu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Živi i radi u Zagrebu pod motom “Stvaram, dakle postojim.”